HELENA VAN ELDEREN

 

 

 

16 december 2007
Aangrijpend weerzien met nichtje na 80 jaar

 

Dat Tonia's eeuwfeest nog een erg verrassend en bijzonder gelukkig staartje zou krijgen, kon niemand vermoeden.

Via het krantenbericht '
Van boerenmeisje over nonneke tot zusterke' in het dagblad 'Het belang van Limburg' op 12/11/2007 (zie > menu > eeuwfeest > persberichten) en n.a.v. Tonia's honderdste verjaardag, herkende de 96-jarige Helena van Elderen tot haar grote verbazing haar nicht Antonia Nouwens, die ze prompt een kaartje stuurde.

Helena is een dochter van Frans van Elderen, zijnde een broer van Tonia's moeder en zij vormt samen met haar zus Pieta (92) de enige generatiegenoten in de familie van Antonia, die nog in leven zijn.

Zowel Helena van Elderen als Antonia Nouwens zijn van Nederlandse origine en beiden traden rond dezelfde periode in, in een klooster in Tilburg. Maar Helena trad in bij 'De zusters van liefde' en Antonia bij de 'Zusters van Cenakel'. Beide kloosterordes bevonden zich in dezelfde straat, zelfs tegenover elkaar!

Helena verblijft als zuster Leonella nog steeds in haar kloosterorde, zij het in rusthuis Catharina te Zonhoven, slechts enkele kilometers verwijderd van rustoord Vinkenhof, waar Tonia gehuisvest is.

Meer dan 80 jaar hadden ze elkaar niet meer ontmoet en het was dan ook een bijzonder vreugdevol en emotioneel weerzien toen ze, dankzij het bewuste krantenartikel, elkaar op 16/12/2007 in de armen konden sluiten.

Alvast ook een onvergetelijk verjaardagsgeschenk voor Helena, die vier dagen later 96 zou worden!
En ditmaal willen ze elkaar niet meer uit het oog verliezen en zijn er al nieuwe ontmoetingen en uitstapjes gepland. Want bijpraten na 80 jaar doe je niet zo maar eventjes...

Ook voor ons (Herman & Hildegard) was het een uitermate genoeglijke ervaring om dergelijk tafereel gade te slaan en daarbij, ondanks het onaangekondigd bezoek, in een gezellig interieur van rusthuis Catharina, gastvrij verwend te worden met koffie, pralines en taart.

 

 


deel 1

   


deel 2

 


Deel in de vreugde van Tonia en Helena via bovenstaande filmpjes...
 


 

PERSBERICHT


 dagblad - 20/12/2007 - blz 22
 


(klik voor groter om krantenartikel te lezen)

 


 

HELENA OVERLIJDT OP 23 JULI 2009


 

 

ZONHOVEN - Totaal onverwacht en slechts anderhalf jaar na het weerzien met Tonia overleed Helena helaas op 23 juli 2009 in het rust- en verzorgingstehuis Catharina te Zonhoven. Wanneer wij het nieuws vernemen is Tonia bij ons op logement en we zijn blij dat we haar het droeve nieuws zlf in alle sereniteit kunnen meedelen.
Niet alleen voor Tonia, maar ook voor onszelf, zijn we blij dat we nog de gelegenheid kregen om Helena als een waardevolle, oprechte en spirituele persoonlijkheid te leren kennen. We zullen je missen, Helena...

Lees meer op de pagina Tonia Vandaag 2009

 

 

 

 

website stats

juridisch