TONIA 101

 

 

101 ingezet met gezonde zeelucht
Tonia viert 101ste verjaardag te Blankenberge


 


klik voor groter

 

 

   

 

 

vertrek naar Blankenberge (12/11)
Het is ongeveer 10:00 uur als Fikske zenuwachtig in de auto zit te blaffen om te vertrekken. Een positieve verwachtingsspanning maakt na enkele minuten plaats voor overgave aan fantasieŽn over hetgeen de komende dagen ons zal brengen. Davine, een goede vriendin, vergezelt ons. Tonia is in haar nopjes en vertelt  hoe vader vroeger het plezier van zijn kinderen lachend verwoordde, als ze met een vervoermiddel van huis gingen: "Als het maar bibbert onder jullie gat, dan zit het wel goed hť!... :-)".
Het doel van onze uitstap is puur genieten en na een uurtje rijden houden we in Merelbeke halt om ons te strekken en ons een broodje met een kopje koffie te laten smaken.
Omstreeks 14:00 uur bereiken we ons einddoel, zijnde een mooi appartement met zeezicht te Blankenberge
(zie hier) , op de 8ste verdieping. Even uitladen en wat kennis maken met onze nieuwe thuis met alle voorzieningen, waarbij Tonia op het terras zich vergaapt aan het indrukwekkende zeezicht.
Lang zal het niet duren voor de nabijheid van deze ontzagwekkende waterplas nog intenser zal worden met een uitgebreide strandwandeling. Het is winderig maar gelukkig droog en we verwennen onze longen met verse zeelucht. Tonia verzamelt daarbij gulzig schelpjes alsof het relikwieŽn betreffen, waar ze later haar vrienden mee wil plezieren. Ondertussen tekent de 'Belgium Pier' zich steeds duidelijker af en een kwartiertje later zitten we er binnen, om onze door de zeelucht opgewekte appetijt te bevredigen met een smakelijke vismaaltijd. Rond 18:30 uur zorgt een retourtje met eigen benen reeds voor de verorbering van heel wat opgeslagen calorieŽn en we zijn er niet rouwig om, wanneer we wat later in de zetel van onze pied-ŗ-terre kunnen neerzijgen.
Ontspannen maar fysiek vermoeid sluiten we stilaan de dag af en wanneer Tonia al in verre dromenzeeŽn verblijft, brengen we nog wat sfeerversiering aan, voor de jarige van morgen...

   

 

   

 

 
even strekken + hapje eten
 
zeezicht vanop balkon appartement
 
welkomstaperitiefje voor Tonia
   

 

               

 

 
eerste strandwandeling
 
Tonia raapt schelpjes
 
'Belgium Pier' in zicht
   

 

               

 

 
alles wil Tonia proberen... :-)
 
restaurant 'Belgium Pier'
 
zeelucht eist zijn tol :-)
   

 

               

 

   

 
klik op pijltje voor video...


 

   

 

   

 

 

Tonia 101 - naar Oostende... (13/11)
Reeds vroeg gaat Davine op pad om verse broodjes en toespijs in te slaan, terwijl Hildegard zich ondertussen ontfermt over de opsmuk van de jarige. Even later straalt Tonia tussen de sfeervolle verjaardagsdecoraties en na zich de felicitaties en gelukwensen te laten welgevallen, schuiven we aan, aan een feestelijke ontbijttafel.
Te lang natafelen is er echter niet bij, want er is een uitstap naar Oostende gepland. Een wandeling leidt ons naar het station van Blankenberge waar de kusttram ons een 40-tal minuutjes later tot in Oostende brengt. Tonia herkent er nauwelijks een tram in en drukt haar verbazing uit over de moderne versie van dit vervoermiddel.
We vangen aan met een bezoekje aan de haven, waar Tonia sprakeloos een groot containerschip gade slaat, dat de haven net uitvaart. Even verder passeren we de vismijn met vers aangevoerde vis en talloze viskraampjes, waar handelaars hun waar met verbale kracht aanprijzen.
Wijzelf nog eerder dan Tonia, beginnen de kilometerslange wandeling te voelen en we gebruiken het als 'excuus' om meteen een betekenisvolle pauze in te lassen.
In een best aangenaam brasserietje nuttigen we een snackje en... jawel een vissoep. En wanneer omzittende gasten horen dat Tonia vandaag 101 wordt, is het hek van de dam. Zowel de zaakvoerder als andere gasten willen nieuwsgierig nadere details vernemen en Tonia laat haar de aandacht met klasse welgevallen. We nemen ruimschoots de tijd voor verpozing en elke gast die voor ons de eetgelegenheid verlaat, komt Tonia nog eens uitgebreid gedag zeggen...
De tijd vliegt voorbij en even later vertoeven we in de grootse St.-Petrus-en-St.-Pauluskerk (beschermd monument), waar Tonia een kaars ontsteekt bij het Maria-altaar en een gebedje prevelt.
Op de terugweg naar Blankenberge is het druk op de tram. Een vriendelijke dame van middelbare leeftijd staat spontaan haar plaats af aan Tonia en we hebben er tijdens de rit een warm gesprek mee. In de stad lopen we nog even langs bij het internetcafť 'Cyber Bistro', om snel even de mailcorrespondentie te checken. In een uitnodigende traiteurzaak kiezen we individueel een gerecht dat onze smaakpupillen het meest lijkt te prikkelen.
Alvorens we in ons knus appartement kritisch de traiteurgerechten beoordelen en daarbij ook eens bij onze tafelgenoten proeven, relaxen we met aperitiefhapjes en de champagne die Tonia laat knallen. Na de tafelgeneugtes rest mij nog net genoeg energie om ons hondje uit te laten en net zoals gisteren, is er een unaniem akkoord om de nachtrust tijdig in te zetten en geplande animatieactiviteiten maar in petto te houden voor latere gelegenheden.
 

   

 

               

 

 
feestversiering
 
uitgebreid ontbijt met jarige
 
met de tram naar Oostende
   

 

               

 

 
vismarkt Oostende
 
St.-Petrus-en-St.-Pauluskerk
 
St.-Petrus-en-St.-Pauluskerk
   

 

               

 

 
Tonia en Herman
 
terug naar Blankenberge
 
Tonia ontkurkt champagne
   

 

               

 

 
lang zal ze leven...
 
Tonia blaast kaarsjes uit
 
tafelgeneugte
   

 

               

 

 


huiswaarts (14/11)
De tijd die ons nog rest op de vertrekdag spenderen we bewust op het strand. Nog een laatste maal willen we uitgebreid de zilte geur en smaak van de zee opsnuiven.  Op een verwarmd terras consumeren we nog een warme kop chocomelk, terwijl we ons verblijf aan zee positief evalueren. Met gemengde gevoelens beginnen we met pakken en dragen we er zorg voor dat onze tijdelijke huisvesting netjes wordt achtergelaten. Inbegrepen files en een stop onderweg, wijst de klok precies 19:00 uur aan als we de deur van ons eigen huisje terug open maken...

   

 

               

 

 
Tonia op strand
 
Herman, Hildegard en Fikske
 
Davine, part of the crew
   

 

               

 

 

 

PRESENTJE ZOEKEN VOOR MEDEBEWONERS (15/11)

 

 

   

 

 


Tonia vertelt heerlijk geslapen te hebben en geniet langdurig van een warm bad en schoonheidsbehandeling door Hildegard.
Beiden gaan op zoektocht naar een leuk presentje voor Tonia's medebewoners. Onderdelen worden gevonden, maar de hele namiddag wordt ijverig besteed aan de assemblage. Morgen, bij terugkeer naar het rusthuis, wil Tonia immers niet met lege handen staan :-)

   

 

               

 

 
Tonia assembleert presentjes
 
klaar voor distributie
 
presentatie
   

 

               

 

 

 

 

TERUG NAAR VINKENHOF (16/11)

 

 

   

 

 


Tijdens het middagmaal deelt Tonia trots haar cadeautjes uit en zowat elke bewoner begroet haar met een hartelijk welkomstwoord en felicitaties. Ook verpleegster Cindy en Hanne verwelkomen Tonia van harte en er heerst een uitgelaten sfeer. We nemen nog aandachtig de talrijke verjaardagskaartjes met Tonia door en nog tijdens onze aanwezigheid krijgt Tonia bezoek van vriendin Francine die haar erg graag ziet en BŤrke, in naam van de ziekenzorg te Zonhoven.

   

 

               

 

 
Irma
 
Maria Stevens
 
Theresia
   

 

               

 

 
verpleegster Hanna
 
Jef
 
Herman, Tonia en Piedro
   

 

               

 

 
Jos
 
Camilla en Marieke
 
Nelly
   

 

               

 

 
Tonia, Maria, Rosa en Marieke
 
Maria Pergola
 
vriendin Francine op bezoek
   

 

               

 

 
buurvrouw Maria
 
warm welkom door Cindy
   

 

               

 

 

RUSTHUISATTENTIE WORDT GESLAAGD SAMENZIJN

24/11/2008 - TONIA 101: VERFIJND DESSERTBUFFET NAAR BELIEVEN

 

 

               

 

 

Tafeldecoraties in groentinten op kraakwit tafellinnen... Zo staan de in U-vorm opgestelde tafels er uitnodigend bij, wanneer we omstreeks 14:30 uur plaatsnemen, samen met intimi die Tonia het meest dierbaar zijn.
Even voordien haalden we ook nichtje Helena op, in het Catharinarusthuis te Zonhoven.

Als intro wordt er namens het OCMW aan Tonia een witte orchidee overhandigd. En een secuur samengesteld en gepersonaliseerd chocoladebloemetje, inclusief een waardebon voor in een plaatselijke eetgelegenheid, draagt een lintje met 'VZW Bejaardenclub van Vinkenhof'.

Tonia mag als eerste aanschuiven aan  een verfijnd dessertbuffet, waar iedereen zich naar wens  kan (laten) bedienen.
Het wordt een gezellige namiddag en de tafelgeneugtes worden ŗ volontť aangevoerd door een ruim ingeschat en vriendelijk personeelsteam. Wij danken de 'VZW Bejaardenclub Vinkenhof' en het OCMW alvast voor deze afgewerkte rusthuisattentie.

Rond 16:15 uur verplaatsen we ons met de familieleden naar het cafetaria waar in een ongedwongen sfeer  de babbeltjes worden verdergezet tot 18:00 uur.

Tonia genoot volop van de aandacht die haar werd toebedeeld en ook Helena drukt talrijke malen haar erkentelijkheid uit,  om bij dit gebeuren aanwezig te kunnen zijn...

   

 

               

 

 
Riet en Mien overhandigen cadeautjes
 
dessertbuffet
 
aan tafel...
   

 

               

 

 
Tonia en nichtje Helena
 
Tonia en Riet
 
groepsfoto in cafetaria
   

 

               

 

 

PERS - MEDIA

 

               

 

               

 

   
dagblad 18/11/2008
   

 

               

 

       
 

 

               

 

               

 

       

 


reclameblad - 25/11/2008
Het Laatste Nieuws
dagblad 18/11/2008
 

 

     

 


(Hoewel correct gebriefd, strookt een en ander  niet met de realiteit.)
 
 

 

 

 

website stats

juridisch